
رییس بازرسی فنی شرکت ملی گاز ایران خبر داد:
گذر پارادایمی از مدیریت بازرسی و نگهداشت به مدیریت داراییهای فیزیکی
سند سیاستهای کلی و الزامات نظام مدیریت داراییهای فیزیکی، فروردین ماه سال جاری از سوی معاونت مهندسی وزارت نفت به ۴ شرکت اصلی این وزارتخانه ابلاغ شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، مهدی علیپور لیلی، رییس بازرسی فنی شرکت ملی گاز ایران با اعلام این خبر، اظهار داشت: متعاقب این امر، واحد بازرسی فنی شرکت ملی گاز، این سند را در سطح شرکت ملی گاز و شرکتهای فرعی به منظور برنامهریزی اقدامات مورد نیاز ابلاغ کرد.
وی ادامه داد: بر این اساس، سیاستها، الزامات و خطوط راهنمای مدیریت دارایی فیزیکی صنعت نفت و گاز بر اساس استاندارد ایزو سری 55000 در هماهنگی و تطابق با مدل مؤسسه مدیریت دارایی تعیین شده است.
علیپور لیلی تصریح کرد: با توجه به گستردگی صنعت نفت و گاز کشور و همچنین وابستگی شدید اجرای مؤثر ماموریتهای این صنعت به حجم بالای داراییهای فیزیکی، این سند نقش بسزایی در یکپارچهسازی فعالیتهای مدیریت داراییهای فیزیکی و ایجاد توازن منطقی در سه جنبه ریسک، هزینه و عملکرد و ارزشآفرینی حداکثری از مجموعه داراییها، ایفا میکند.
به گفته وی، این سند در 13 بند و 3 پیوست، در برگیرنده سیاستهای داخلی و الزامات راهبری و پیادهسازی نظام مدیریت داراییهای فیزیکی در شرکتهای اصلی، فرعی و تابعه وزارت نفت میباشد و عملکرد مدیریت دارایی فیزیکی را در تمامی بخشهای فرآیندی و نیز کلیه سطوح سازمانی پوشش میدهد.
رییس بازرسی فنی شرکت ملی گاز ایران در ادامه، افزود: حتی شرکتهای غیردولتی که واگذار شدند، ولی بر اساس قوانین حاکمیتی، همچنان ملزم به رعایت قوانین و دستورالعملهای وزارت نفت میباشند نیز، میتوانند این الزامات را در استقرار نظام مدیریت دارایی فیزیکی خود، لحاظ کنند.
وی با بیان این که پیادهسازی و اجرای سیاستها و الزامات مذکور، مستلزم همکاری و تعامل بسیار نزدیک ارکان اجرایی میباشد، اظهار داشت: ارکان اجرایی شامل؛ معاونت مهندسی وزارت نفت، شرکتهای اصلی، فرعی و تابعه وزارت نفت میشود.
برنامههایی مدون جهت راهبری و پیادهسازی سیاستها و الزامات دارایی فیزیکی
علیپور لیلی در بخش دیگری از سخنان خود، در خصوص برنامههای این واحد بهعنوان متولی مدیریت دارایی فیزیکی در شرکت ملی گاز ایران جهت راهبری و پیادهسازی سیاستها و الزامات دارایی فیزیکی، توضیح داد: بر اساس تقسیم وظایف و اختیارات مندرج در سند جدید وزارت نفت، اهم برنامهها و اقدامات این واحد عبارت است از؛ تهیه و تدوین سند برنامه استراتژیک مدیریت دارایی فیزیکی شرکت ملی گاز، طراحی فرآیندهای مدیریت دارایی فیزیکی مبتنی بر چرخه عمر داراییها، تدوین سند سیاستهای نظام مدیریت دارایی فیزیکی شرکت ملی گاز و تدوین نظام مدیریت عملکرد مدیریت دارایی فیزیکی که از مهمترین این برنامههاست.
وی در ادامه، افزود: از دیگر برنامههای این واحد، میتوان به مطالعه طراحی ساختار سازمانی مدیریت دارایی فیزیکی شرکت ملی گاز و شرکتهای فرعی با همکاری مشترک مدیریت مهندسی ساختار شرکت ملی گاز، تدوین سند انطباق فعالیتهای مدل آپتایم در سند قبلی وزارت نفت با الزامات سند جدید وزارت نفت و معرفی و سازماندهی اجرای پایلوت پنج پروژه استقرار نظام مدیریت دارایی فیزیکی در زنجیره تأمین شرکت ملی گاز ایران در بخشهای پالایش (شرکت پالایش گاز شهید هاشمینژاد، شرکت پالایش گاز ایلام، پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی)، در بخش انتقال (منطقه نهم عملیات انتقال گاز) و در بخش توزیع (شرکت گاز استان قزوین) نیز اشاره کرد.
تدوین سند سیاستهای مدیریت دارایی فیزیکی در شرکت ملی گاز ایران
رییس بازرسی فنی شرکت ملی گاز ایران، در ادامه، تدوین سند سیاستهای مدیریت دارایی فیزیکی را سنگ بنا و آغاز دیدگاه و رویکرد سازمان در مدیریت داراییهای فیزیکی در کسب و کارهای داراییمحور برشمرد و گفت: این سند علاوه بر ایجاد تعهد برای سازمان جهت اجرای فعالیتهای مدیریت دارایی فیزیکی، روشی را تعیین میکند که تصمیمات مربوط به فعالیتهای مدیریت دارایی فیزیکی در چارچوب آن ساخته و ارئه میشود.
وی ادامه داد: در همین راستا، این امور سند سیاستهای مدیریت دارایی فیزیکی شرکت ملی گاز ایران را در 9 بند، همسو با سند خط مشی نظام مدیریت یکپارچه سازمان، تدوین کرده است.
علیپور لیلی در پایان خاطرنشان کرد: ، این سند 9 بندی، چارچوبهایی را برای نظام مدیریت دارایی فیزیکی شرکت ملی گاز ایران در زمینههای فرهنگ و شایستگی مورد نیاز، سیستمهای اطلاعات مدیریت داراییها، بهرهوری عوامل تولید، الزامات زیستمحیطی و مسئولیتهای اجتماعی، مدیریت زنجیره تأمین مواد و قطعات یدکی، برونسپاری، استقرار رویکرد فرآیندی و بهبود مستمر در مراحل مختلف چرخه عمر داراییهای فیزیکی ایجاد میکند.
- تاریخ درج خبر :
- 1399/03/24 - ١٠:٤٣
- تاریخ بروز رسانی خبر :
- تعداد بازدید خبر :
- 5629
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر: | |